Uitbreiding aantal Oekraïners in Villa Maria

16 oktober - Smilde biedt sinds het voorjaar van 2022 gastvrijheid aan vluchtelingen uit Oekraïne. In Villa Maria, het voormalige gemeentehuis, zijn 25 mensen ondergebracht. Dat worden er begin volgend jaar meer. Tijdens een inloopbijeenkomst kunnen inwoners hier alles over te weten komen.

Foto van Villa Maria in Smilde

In de gemeente Midden-Drenthe worden op dit moment ongeveer 250 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Dat verloopt probleemloos en met veel steun van de inwoners. Wegens de voortdurende oorlog in Oekraïne hebben de landelijke overheid en provincie dringend aan alle gemeenten gevraagd om op korte termijn extra opvangplekken te zoeken.

Midden Drenthe wil hier graag een bijdrage aan leveren. Hiervoor worden nieuwe locaties geopend en bestaande locaties uitgebreid. In Smilde is de gemeente, samen met de eigenaren van Villa Maria, van plan om de opvang in het pand met 65 bewoners uit te breiden. Zij krijgen onderdak in het achterste gedeelte en het monumentale gedeelte van het gebouw.

Voor inwoners van Smilde is er tijdens een inloopbijeenkomst gelegenheid om zich te laten informeren, een reactie te geven en vragen te stellen. Deze inloop vindt plaats op donderdag 31 oktober in het Kompas van 16.30 uur tot 18.30 uur. De naaste omwonenden van Villa Maria zijn uitgenodigd voor een aparte inloopbijeenkomst.