Midden-Drenthe viert de kracht van diversiteit!

9 oktober - Op vrijdag 11 oktober 2024 start de Regenboogweek in de gemeente Midden-Drenthe met het hijsen van de regenboogvlag. Alle inwoners worden van harte uitgenodigd om 8.30 uur bij het gemeentehuis in Beilen.

De Regenboogvlag

Het hijsen van de regenboogvlag

De regenboogvlag wordt gehesen als symbool van gelijkheid, inclusiviteit en respect voor iedereen, ongeacht seksuele geaardheid of genderidentiteit. Wethouder Jan Schipper, jongeren van Volta en de Regenboogambassadeur van Drenthe hijsen de vlag na enkele korte toespraken. Dit moment laat zien dat Midden-Drenthe een plek is waar iedereen welkom is en zichzelf kan zijn.

Activiteiten in de hele gemeente

In de loop van de week doen verschillende organisaties, zoals zorginstellingen, huisartsen, bibliotheek, scholen, sportclubs, welzijnswerk en jongerenwerk mee om op hun eigen manier te laten zien hoe een inclusieve samenleving eruitziet. We hopen dat deze boodschap op nog meer plekken in de gemeente zichtbaar wordt.

Regenboogspeldje en meer informatie

Tijdens de Regenboogweek kunt u bij de balie in het gemeentehuis een flyer met informatie over de activiteiten en een regenboogspeldje met de Drentse vlag ophalen.